Cafea

De specialitate, proaspăt prăjită

Simte și tu gustul cafelei adevărate

 

Drumul cafelei de specialitate din Africa și America Centrală se oprește la Prăjitorie, acolo unde ne place să te întâmpinăm dimineața (și nu numai) cu o ceașcă de cafea proaspăt prăjită. Avem sortimente pe toate gusturile, aromate și parfumate, cât să îți facă ziua mai bună.

citește mai mult..

Cine au fost primii băutori de cafea?

Dacă ceaiul este originar din China, cafeaua își are originea în Africa. S-a aflat că a fost descoperită în secolul al VII-lea de către nativi și, chiar și după sute de ani, reușește să trezească fascinația celor care o beau și a celor care o studiază.

În Africa, s-au descoperit peste 80 de specii de arbori de cafea, însă producția mondială de cafea se bazează doar pe două dintre acestea: Arabica (75%) și Robusta (25%), cea dintâi fiind considerată superioară calitativ.

 

De ce ne place să o bem

Ce o face deosebită este substanța activă pe care noi o numim popular „cofeină”. Este de ajuns o ceașcă de cafea (care poate conține între 30 – 100 mg de cofeină) pentru a ne simți mai energici, mai atenți și pentru a înlătura senzația de oboseală.

 

Cafeaua de la capătul lumii

La Prăjitorie, te servim cu sortimente de cafea din Etiopia, El Salvador, Brazilia, Peru și Kenya. Te întrebi, probabil, ce le face diferite:

  • Etiopia (1700 – 2500 m)

Atunci când îți comanzi to-go sau pentru acasă acest tip de cafea, trebuie să știi că este considerată de calitate premium. Are o aromă dulceagă, cu note de ciocolată, caramel sau piersici.

 

  • El Salvador (1350 – 1500 m)

Boabele de cafea din El Salvador se coc la o altitudine mai joasă decât cele din Etiopia, însă asta nu le face mai puțin aromate. Poți simți notele subtile de ciocolată, piersici, alune de pădure sau grapefruit.

 

  • Brazilia (1150 m)

Sunt câteva regiuni din Brazilia recunoscute în toată lumea pentru minunata cafea produsă din boabele culese de pe plantații întregi. La noi ajung cele din ferma Tabueos, boabe care se transformă într-o cafea cu note de alune de pădure, ciocolată cu lapte, mere și nuci.

 

  • Peru Organic (1750 – 1900 m)

Cafeaua din Peru, din regiunea Cajamarca, mai exact, este una dulceagă, foarte plăcută datorită notelor de alune de pădure și aromelor ușor florale. Și aceasta este clasificată premium.

 

  • Kenya (1200 – 1900 m)

Dacă ai gustat vreodată cafeaua noastră din Kenya, probabil ai simțit notele de fructe uscate și chiar struguri. Trebuie să știi că acest sortiment are cea mai fructată aromă dintre toate și o cremozitate perfectă, care poate fi obținută cel mai bine prin metode alternative de preparare.

 

Dar mai bine te lăsăm pe tine să descoperi cafeaua perfectă pentru gustul tău!